موسوي رئيس اداره حجم سازمان زيباسازي شهرداري تهران با اعلام خبر سرقت دو مجسمه ديگر به خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس گفت: به دنبال اين سرقتها، طرح شکايتي را به مقامات قضايي خواهيم داشت تا اين ماجرا را پيگيري کنند.
وي همچنين محافظت از اموال عمومي را وظيفه مسؤولين هر منطقه دانست وگفت: محافظت از اين مجسمهها به عهده مسؤولان هر منطقه و پليس پارک، نگهبانان و پيمانکاراني است که محافظت از اين اموال را بر عهده دارند.
وي افزود: سازمان زيباسازي شهرداري تهران پس از آن که مجسمهاي ساخته و آماده نصب ميشود، آن را به مسؤولان همان منطقه تحويل ميدهد و محافظت از اين آثار بر عهده مسؤولان آن منطقه است.
موسوي در پاسخ به اين سؤال که آيا ميتوان به جاي متريال برنز که امکان بيشتري براي سرقت دارد، متريالهاي ديگر از جمله سنگ را جايگزين آنها کنيم، توضيح داد: مجسمهها از زمان طراحي تا زمان اجرا هر کدام شرايط خاص خود را دارند در نتيجه هر طرحي را با يک متريال مشخص ميتوان اجرا کرد، بسياري از مجسمهها از جنس آهن، سنگ، فايبرگلاس يا برنز ساخته ميشوند، بنابراين نميتوانيم خودمان را محدود به يک جنس خاص کنيم يا متريال برنز را حذف کنيم چرا که در اين صورت کارگاههاي ريختهگري برنز و هنرمنداني که تنها با جنس برنز کار ميکنند نيز حذف خواهند شد.
وي افزود: هنرمندان مختلف با متريال مختلف کار ميکنند و تعداد هنرمنداني که با سنگ و يا ساير متريالها در ايران کار کنند بسيار اندک است در حالي که اغلب مجسمهسازان ميتوانند با برنز کار کنند.
موسوي خواستار دقت بيشتري در محافظت از مجسمههاي شهري که اموال عمومي محسوب ميشوند شد و گفت: پيمانکاراني که مسؤول محافظت از آثار در منطقه خود هستند بايد ضرر مادي اين سرقتها را جبران کنند اما ضرر معنوي آن هيچ گاه جبران نخواهد شد.
سرقت سريالي مجسمههاي شهري به گفته مسئولين در ايام نوروز 89 اتفاق افتاده است و تاکنون خبر سرقت 8 مجسمه در نقاط مختلف شهر تهران از سوي خبرگزاري فارس منتشر شده است.
به نظر ميرسد مسؤولين بايد در محافظت از مجسمههاي باقيمانده شهر که از جنس برنز ساخته شدهاند، دقت بيشتري داشته باشند و در ايام تعطيلات، فکري به حال مجسمههايي کنند که بدون محافظ و نگهبان به حال خود رها ميشوند.000
انتهای پیام/